Dubbelgevecht downloaden lees online (eBoek) PDF, ePub, Kindle

Dubbelgevecht downloaden | lees online (eBoek) PDF, ePub, Kindle


Dubbelgevecht PDF, ePub, Kindle


In zijn jongste boek Dubbelgevecht maakt de dichter en oud-diplomaat Maarten Mourik de tussenbalans op van enerzijds zijn kruistocht tegen Jorge Zorreguieta, de vader van Maximà, en anderzijds zijn gevecht tegen de fysieke en psychische gevolgen van een lichte beroerte, die hem begin dit jaar trof.

Mourik kwam het afgelopen jaar herhaaldelijk in het nieuws doordat hij als enige aangifte deed tegen Zorreguieta wegens foltering en misdrijven tegen de menselijkheid, gepleegd tijdens het Argentijnse dictatoriale bewind-Videla. De schrijver legt rekenschap af van zijn beweegredenen en doeleinden en zijn ervaringen met de media en het parlement. Die met de media zijn vrijwel zonder uitzondering positief, maar hij zet wel kanttekeningen bij het zwalkende beleid van onze grootste dagbladen. Hij hekelt de opportunistische opstelling van die partijen die zich principieel zouden moeten uitspreken tegen het voorgenomen kroonprinselijk huwelijk.

In een brief aan zijn raadsvrouwen Britta Böhler en Liesbeth Zegveld legt hij verantwoording af over het waarom en het hoe van zijn boek. Dat bevat naast zijn relaas een 130 pagina’s aan bijlagen, waaronder de volledige teksten van de aangifte en van het ‘klaagschrift’ aan het Amsterdamse Hof, vanwege de niet-ontvankelijk-verklaring van de hoofdofficier van Justitie aldaar, stukken die naast de adviezen van de Amsterdam Law Clinic die lezers zullen interesseren die belang stellen in de jongste ontwikkelingen van het internationaal strafrecht.

Eerder publiceerde Maarten Mourik bij Conserve de volgende boeken: De wreedste maand, gedichten (1992), Brandenburgs requiem, een kronniek van zijn ervaringen als dwangarbeider in nazi-Duitsland (1994) en Afscheid van de dingen, een autobiografie (1997). Van Mourik verschenen sedert 1955 acht bundels met (ten dele visuele) poëzie; hij schreef vele verhandelingen over buitenlands cultureel beleid en Europese culturele samenwerking.

Downloaden Dubbelgevecht eBoek vrij pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:


Dubbelgevecht (EUR-0.00)


246 pagina’s  |  Conserve, Uitgeverij  |  mei 2001

TAGS:

Online Dubbelgevecht eBoek

Boek Dubbelgevecht FB2

Downloaden Dubbelgevecht PDF

Downloaden Dubbelgevecht MOBI

Online Dubbelgevecht boek

Vrij Dubbelgevecht iPhone

Online Dubbelgevecht PDF

Vrij Dubbelgevecht DJVU

Vrij Dubbelgevecht TXT

Downloaden Dubbelgevecht RTF

Online Dubbelgevecht FB2

eBoek Dubbelgevecht TXT

Vrij Dubbelgevecht e-book

Boek Dubbelgevecht MOBI

Downloaden Dubbelgevecht iPad

Lezen Dubbelgevecht MOBI

Lezen Dubbelgevecht DOCX

Vrij Dubbelgevecht AWZ

Downloaden Dubbelgevecht iPad

Vrij Dubbelgevecht DJVU

Downloaden Dubbelgevecht free

Vrij Dubbelgevecht DVD

Lezen Dubbelgevecht TXT

Boek Dubbelgevecht DJVU

Download Dubbelgevecht cd

eBook Dubbelgevecht e-book

ebook Dubbelgevecht DOCX

eboek Dubbelgevecht iPad

ebook Dubbelgevecht TXT

eBoek Dubbelgevecht PDF

eBoek Dubbelgevecht EPUB

Lezen Dubbelgevecht IPAD

Leave a Reply