Nostradamus downloaden lees online (eBoek) PDF, ePub, Kindle

Nostradamus downloaden | lees online (eBoek) PDF, ePub, Kindle

Nostradamus

Nostradamus PDF, ePub, Kindle


Jan Vandervoort
Nostradamus – De grootste ziener aller tijden
Een introductie tot zijn leven, werk en profetieлn
Bindwijze: Paperback
ISBN: 978 90 6378 401 0

Michel de Nostradame, beter bekend als Nostradamus, geldt al meer dan vier eeuwen als de grootste ziener aller tijden; de acuratesse van zijn voorspellingen is niet alleen fascinerend, maar soms zelfs beangstigend. Tijdens zijn leven (1503-1566) was zijn faam als voorspeller en medicus zу groot, dat hij door de Paus in bescherming werd genomen, na van ketterij beschuldigd te zijn. De bewering dat Nostradamus een magiлr was is waarschijnlijk in de wereld gekomen door de succesvolle werking van de zalf waarmee hij de pestlijders in de Provence genas; dit werd hem door zijn minder succesvolle collega’s niet in dank afgenomen.

In 1555, ййn jaar voor dat Koning Hendrik II hem als hof-astroloog naar Parijs riep, werden zijn ‘Centuries’ of ‘Profetieлn’ gepubliceerd. Welke technieken Nostradamus heeft gebruikt om tot zijn voorspellingen te komen, is nooit met zekerheid vastgesteld. Wel staat vast dat hij gebruik maakte van astrologie en dat sommige voorspellingen door hem zijn ‘ontvangen’.
Zijn voorspellingen bezitten door hun door de geschiedenis bewezen juistheid een legendarische klank. Dit verklaart waarom zijn Profetieлn door velen werden gelezen en zelfs werden misbruikt, bijvoorbeeld voor valse propaganda. Enkele van zijn uitgekomen voorspellingen zijn: de oorlog op de Falkland-eilanden, de opkomst van het islamitische fundamentalisme, enorme overstromingen, de Golf-oorlog, de uitvinding van de pyroscoop, de duikboot en het vliegtuig.

Deze uitgave bevat, behalve de bekende Nederlandse vertaling door Dr. Vreede van de oorspronkelijke in 1558 verschenen editie van de Profetieлn, ook een uitgebreide beschrijving van het leven en het werk van Nostradamus, zijn uitgekomen spectaculaire voorspellingen, voorbeelden van ‘misbruikte’ profetieлn en andere – soms hilarische – interpretaties van zijn voorspellingen. De vele illustraties maken het boek compleet. De Profetieлn van Nostradamus zullen ons nog lang bezighouden en stellen ons in de gelegenheid te zien wat ons in de toekomst wachten staat.

Downloaden Nostradamus eBoek vrij pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:


Nostradamus (EUR-0.00)


238 pagina’s  |  Schors V.O.F., Uitgeverij  |  oktober 1998

TAGS:

Online Nostradamus eBoek

Boek Nostradamus FB2

Downloaden Nostradamus PDF

Downloaden Nostradamus MOBI

Online Nostradamus boek

Vrij Nostradamus iPhone

Online Nostradamus PDF

Vrij Nostradamus DJVU

Vrij Nostradamus TXT

Downloaden Nostradamus RTF

Online Nostradamus FB2

eBoek Nostradamus TXT

Vrij Nostradamus e-book

Boek Nostradamus MOBI

Downloaden Nostradamus iPad

Lezen Nostradamus MOBI

Lezen Nostradamus DOCX

Vrij Nostradamus AWZ

Downloaden Nostradamus iPad

Vrij Nostradamus DJVU

Downloaden Nostradamus free

Vrij Nostradamus DVD

Lezen Nostradamus TXT

Boek Nostradamus DJVU

Download Nostradamus cd

eBook Nostradamus e-book

ebook Nostradamus DOCX

eboek Nostradamus iPad

ebook Nostradamus TXT

eBoek Nostradamus PDF

eBoek Nostradamus EPUB

Lezen Nostradamus IPAD

Leave a Reply