PM downloaden lees online (eBoek) PDF, ePub, Kindle

PM downloaden | lees online (eBoek) PDF, ePub, Kindle

PM

PM PDF, ePub, Kindle


De relatie van de postmoderne mens tot waarheid, kennis en wetenschap is problematisch. Wat betekent dit voor ons onderwijs, wetenschappelijk onderzoek, en onze democratie? Devaluatie van de wetenschap en doorgeschoten democratisering zorgen voor een postmoderne (PM) en ‘barbaarse’ omgang met kennis, een strijd tussen publiek en kenniselite, emotionele retorica en weloverwogen logica. Steven de Groot schetst drie scenario’s om deze beschavingscrisis op te lossen.

Post-truth, alternative facts, informatie-bubbles, een allesaanwezige sociale media van geruchten en opinies: zijn dit de kenmerken van onze tijd? Aan onkunde en ondeskundigheid geen gebrek. Meningen hebben de overhand boven feitenkennis. Het ґIk denk dus ik bestaґ van Descartes maakt plaats voor ґIk blog en twitter dus ik besta`. Populisme viert hoogtij. Wat is er aan de hand? En hoe komt dit? En belangrijker: ervaren we dit als een probleem? En zoja, kunnen we de problematische relatie van de postmoderne mens tot waarheid, wetenschap en objectieve kennis wel beпnvloeden?

De postmoderne mens in de kennissamenleving beschrijft de oorzaken en gevolgen van vermenging van de postmoderne maatschappij met de tot voor kort sterk gereguleerde kennisinfrastructuur en kenniseconomie. Het schetst het scenario van een beschavingscrisis (‘het kennisfantasme’) die mogelijk de zelfvernietiging van de mens tot gevolg heeft. Devaluatie van de wetenschap en doorgeschoten democratisering zorgen voor een postmoderne (PM) en ‘barbaarse’ omgang met kennis, een strijd tussen publiek en kenniselite, tussen leken en specialisten, tussen emotionele retorica en weloverwogen logica.

Steven de Groot beschrijft in zijn boek een toekomst die zich kenmerkt door verlies: verlies van kennis, van vakmanschap, van kwaliteit, en uiteindelijk van het zelfbewustzijn van de mens. Om deze beschavingscrisis het hoofd te bieden – na de post mortem (PM) van het postmodernisme – toont hij drie mogelijke scenario’s voor de herontwikkeling van de vitale kennisruimte: het scenario van discipline (verticalisering), het scenario van dialoog en uitdaging (horizontalisering), en het scenario van het Schone (esthetische revolutie) als verbinder van de paradigma’s van het Ware met het Goede.

Organisatiekundige Steven de Groot (1967) is lector Innovatief Ondernemen aan Zuyd Hogeschool. Hij promoveerde op onderzoek naar esthetiekbeleving in werk en organisaties. Hij is auteur van tientallen publicaties en boeken over kennismanagement en organisatiekunde, waaronder “Schoonheid in organisaties”, “Goed door Mooi”, “Kennismanagement in projecten”, en “Hun zien het verkeerd”.

Downloaden PM eBoek vrij pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:


PM (EUR-0.00)


156 pagina’s  |  Eburon  |  juli 2017

TAGS:

Online PM eBoek

Boek PM FB2

Downloaden PM PDF

Downloaden PM MOBI

Online PM boek

Vrij PM iPhone

Online PM PDF

Vrij PM DJVU

Vrij PM TXT

Downloaden PM RTF

Online PM FB2

eBoek PM TXT

Vrij PM e-book

Boek PM MOBI

Downloaden PM iPad

Lezen PM MOBI

Lezen PM DOCX

Vrij PM AWZ

Downloaden PM iPad

Vrij PM DJVU

Downloaden PM free

Vrij PM DVD

Lezen PM TXT

Boek PM DJVU

Download PM cd

eBook PM e-book

ebook PM DOCX

eboek PM iPad

ebook PM TXT

eBoek PM PDF

eBoek PM EPUB

Lezen PM IPAD

Leave a Reply